dinsdag 1 oktober 2024

Het verslag van de vergadering van het bestuur van 23 september 2024

        

Beste eigenaars,

Hieronder lezen jullie het verslag van de vergadering van het bestuur van 23 september 2024.

Veel leesplezier!

Yves.

-----

Locatie: De vergadering begint om 20:05 en eindigt om 21:56 via Google Meet

Aanwezig: Thierry, Bruno, Michel, Nancy en Yves
Aanwezig als waarnemer: Stan
Aanwezig om zijn vrijwilligerswerk toe te lichten: Tim

Situatie van het waternet
Tim heeft een elektronisch monitoringssysteem ontwikkeld waarmee het hele waternetwerk zichtbaar is op de computer. Hij heeft enkele kleine lekkages opgespoord die het domein niet zonder water hebben gezet en daardoor onopgemerkt bleven. Echter, er is veel water verloren gegaan. We verbruiken momenteel 10 m³ per dag, terwijl dit door de lekkages eerder 30 m³ was. Met behulp van een vrijwilliger heeft Tim de distributieputten schoongemaakt en versleten deksels vervangen. Hij heeft ook het waterdistributieplan bijgewerkt met nieuwe genummerde isolatieplaten. Dit komt op 40 dagen vrijwillig werk! Het bestuur bedankte hem voor het werk dat hij voor de gemeenschap heeft verricht.

De camera bij de hoofdentree ter hoogte van de Moloks
De politie zal worden geraadpleegd om te controleren of de wettelijke bepalingen met betrekking tot de Camerawet correct worden toegepast. Sinds de plaatsing van de camera is er een toename van afvaldumpingen geconstateerd. Het komt bijna dagelijks voor dat er zakken voor de Moloks worden gedumpt en gesorteerd moeten worden. Veel mensen zijn niet bekend met de afvalscheidingsregels. Eigenaren die hun chalet verhuren, moeten hun huurders de code van de sleutelkluis van de Moloks en de afvalscheidingsregels doorgeven. Veel huurders worden nog steeds niet door de eigenaren geïnformeerd over de geldende regels. Er is voorgesteld om in de toekomst een extra bijdrage van 50 euro per overtreding in te voeren. Deze bijdrage zal aan de verantwoordelijke eigenaar worden voorgesteld na een stemming onder de eigenaren. Over het algemeen worden de regels echter goed nageleefd.

Offerte voor de behuizing van nieuwe meters die nog vervangen moeten worden
Stan heeft een offerte aangevraagd, en het comité geeft goedkeuring voor de aankoop van de laatste behuizingen die nog moeten worden vervangen.

Werken aan K d’Or – Aansluiting op stadswater
Stan coördineert de werkzaamheden en volgt deze dagelijks op met hulp van Michel. Er is een aanvraag ingediend bij Luminus voor een nieuw elektriciteitscontract. De elektriciteit moet nog worden aangelegd bij K d'Or, zodat het domein kan worden voorzien van stadswater.

Updaten van de hoogspanningscabines
We wachten nog op offertes. Michel stelde voor om de meters van eigenaren die zich nog in de hoogspanningscabines bevinden, buiten de cabines in kasten te plaatsen. Dit zal toekomstige metingen en het opnemen van de meterstanden vergemakkelijken.

Betaling aan SPW
Dit jaar zal de prijs die aan de eigenaren wordt gevraagd lager zijn dan het door SPW gevraagde bedrag, vanwege een kredietnota uit 2022.

Verzoek om fysieke en online vergaderingen
Het comité stemt ermee in om jaarlijks twee fysieke vergaderingen te organiseren voor de bestuursleden. De rest van de vergaderingen zal, zoals nu, online plaatsvinden om makkelijker te communiceren en de nodige en urgente beslissingen te nemen.

Werkzaamheden aan de wegen
Het comité bedankt de vrijwilligers die regelmatig helpen met de reparatie van de wegen binnen het domein. De communicatie over deze werkzaamheden is echter soms gebrekkig of onvolledig. Er is gevraagd dat de vrijwilligers het bestuur van tevoren informeren over het exacte moment en de locatie van de werkzaamheden, om transparantie te waarborgen. Het comité benadrukte dat zij uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor alles wat op het domein wordt uitgevoerd.

Afbetalingsplannen
Nancy legt uit dat deze vaak vooraf worden betaald om te voorkomen dat er een groot bedrag in één keer moet worden betaald.

Gemeentelijke wegen
Eigenaren geven regelmatig aan dat sommige wegen gemeentelijk zijn, zoals Chemin des 3 Fontaines en Belle Haie, naast de Chemin des Nobertins (Ravel). Anderen beweren dat alle wegen gemeentelijk zouden zijn geworden op basis van een Waals decreet. Er is juridische onduidelijkheid. Het comité gaat onderzoeken of sommige wegen gemeentelijk of privé zijn.

DNF
Met de DNF van Viroinval is afgesproken dat zij in 2025 regelmatig aanwezig zullen zijn op het domein en een inspectie van de bomen langs de wegen zullen uitvoeren. Via de website van de Nobertins zal gecommuniceerd worden met de contactgegevens van de DNF-agent die verantwoordelijk is voor Viroinval. Eigenaren worden eraan herinnerd dat zij in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigendom en de nodige stappen moeten ondernemen bij de gemeente om een boom die een gevaar vormt voor de openbare veiligheid en langs een weg staat, te laten kappen. Als een eigenaar twijfelt over de gezondheid van een boom of welke maatregelen hij moet nemen, kan hij altijd contact opnemen met de DNF van Viroinval, die bereid is ter plaatse te komen en advies te geven.

De kraan van het domein
Het domein is eigenaar van een kraan die niet meer wordt gebruikt. Er is besloten deze te verkopen tegen de marktwaarde va 1.000€.

Met vriendelijke groet,
Stan Maes
Werknemer