woensdag 31 juli 2024

Het verslag van de vergadering van het bestuur van 17 juli 2024

      

Beste eigenaars,

Hieronder lezen jullie het verslag van de vergadering van het bestuur van 17 juli 2024.

Veel leesplezier!

Yves.

------------------------------------------------------

17 juli 2024 van 20.10 tot 21.50 uur via Google Meet


Aanwezig Bruno Vandereecken, Thierry Lepoutre, Nancy Grammens, Michel De Bock, Yves Braeckman.
Aanwezig als waarnemer: Rik Broeckx, Stan Maes.

De vergadering begint om 20.11 uur en eindigt om 21.59 uur.
  1. ANPR-camera's: Stan legt uit wat ANPR-camera's zijn en legt ook uit dat Chinese camera's geblokkeerd kunnen worden zodat ze niets naar China sturen. De camera's worden uitgebreider besproken en Yves bestelt online een Ring-camera. Wij zullen het zelf installeren
  2. Aankopen worden besproken. Nancy zal deze aankopen snel doen. Het gaat hierbij om een ​​reservepomp, accu's voor de elektrische bromfiets, signaalpalen voor gevaarlijke punten in de omgeving, een Dymo om de elektrakasten te nummeren en een Gratis abonnement voor internet in de garage.
  3. Stan wordt gevraagd om op het landgoed te komen wonen, maar Stan weigert. Hij voelt zich op zijn leeftijd niet fit genoeg om fulltime te blijven werken. Stan denkt na over hoe hij het domein best kan helpen.
  4. Kadaster. Thierry Lepoutre zal contact opnemen met het kadaster om een ​​afgevaardigde gegevensbescherming (DPO) te worden en de gegevens te kunnen raadplegen. Stan zal hem alle informatie geven.
  5. Stans vakantie. Stan vertrekt op 19 juli en zal niet de hele dag beschikbaar zijn, evenals 20 juli. Hij keert op 27 juli terug naar België en is eveneens onbereikbaar. Tijdens zijn verblijf zet hij de beltoon uit, maar hij kan terugbellen als u hem een ​​bericht stuurt. Het administratieve werk gaat op beperkt niveau door.
  6. Verbroedering met het dorp. Stan stelt voor om betere contacten te leggen met de dorpsbewoners. We zullen blijven nadenken over wat we kunnen doen.
  7. Het waterprobleem is uitgebreid besproken. We zullen een langetermijnplan ontwikkelen om het netwerk te verbeteren. Het eerste deel betreft de renovatie van de buis tussen perceel 119 en de eerste grote put.
  8. Werk aan de K d'Or. Stan licht toe wat er nog moet gebeuren:
  • De pomp en transformator moeten geleverd en geïnstalleerd worden.
  • Inasep moet de wateraansluiting, de meter en de kranen repareren.
  • Stan maakt een elektrisch plan en geeft dit aan de elektricien. Er wordt een lijst gemaakt met materialen die moeten worden aangeschaft. Stan koopt deze materialen omdat ze een Belgisch kwaliteitslabel moeten dragen.
  • Tim maakt een elektronische module die alles regelt.
 9. De blog wordt momenteel bewerkt. Yves gaat samenwerken met een vrijwilliger.

 10. Wifi in de omgeving van de garage - Tim is dit aan het voorzien.

 11. Het water op het domein: Stan meldt dat het water op het landgoed van uitzonderlijke kwaliteit is.
 Het behaalt betere resultaten dan Spa en Perrier. De analyse zal op de blog worden gepubliceerd.

Voor verslag: Stan Maes