zondag 6 november 2022

Wat zijn de plannen voor het water?

Beste eigenaars,

In oktober waren er problemen met de watervoorziening. Wat is de oorzaak, maar belangrijker nog: hoe pakken we het aan? De oorzaak ligt voor de hand. De voorbije zomer was warm & droog. Dat zorgde voor hoog waterverbruik en lage wateraanvoer in de putten, en dus een dalend niveau.

De tijdelijke oplossing was een manuele tussenkomst: regelmatige controle van de niveau's en het tijdelijk aan- en afzetten van het water. Dat was onaangenaam - zoveel is zeker - maar dankzij de opvolging op verschillende momenten in de dag kon er toch beperkt water verdeeld worden.

De permanente oplossing is het domein aansluiten een het publieke waternet. Met de voorbereidingen zijn we al even bezig. Op het domein zijn we alvast klaar: een nieuwe waterpomp is geïnstalleerd. Nu moet de aansluiting aan het publieke waternet nog afgerond worden. 


Het dichtstbijzijnde punt voor de aansluiting is in de omgeving van restaurant K d'Or, Rue de Revin 21. Hiervoor hebben we hulp ingeroepen van een professional, Vago. Ze gaan er snel werk van maken. Wanneer precies? Dat is nog niet geweten. Maar we volgen het kort op!

Hartelijke groeten,

Het Bestuur.